Wersje kompatybilne
Vegetales rostizados con farro, aderezo de queso feta y limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g de col de bruselas, en mitades
- 480 g de calabacita, en medias lunas (1 cm)
- 480 g de zanahorias, peladas, rebanadas
- 85 g de aceite de oliva extra virgen
- 2 cditas de sal del himalaya, o al gusto
- 2 ramitas de romero fresco
-
210
g de farro
lub 210 g de trigo freekeh - 720 g de agua
- 60 g de queso feta
- 3 - 5 ramitas de eneldo fresco
- 1 limón amarillo, con zumo y cáscara
- ¼ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita pimienta negra molida, o al gusto
- eneldo fresco para adornar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1146 kJ / 273 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 641 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de Coliflor
25 phút
Betabeles con alioli de cilantro
55min
Poke bowl de atún spicy
30min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Coliflor tikka masala
30min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Curry verde thai vegetariano
35min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40min
Ensalada de coles de bruselas
35min
Poke bowl de arroz de coliflor
30min
Pad thai
40min
Hummus de betabel
30min