Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di chicchi di grano (vedere varianti)
- 10 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 350 g di filetto di maiale a pezzi
- 10 g di erba cipollina fresca spezzettata
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 20 g di succo di limone spremuto fresco
- 200 g di olive nere denocciolate tostate
- 80 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
Spezzatino di manzo e fagioli
1 Std. 30 Min
Coppa di maiale in umido
1 Std. 30 Min
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 Min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Coda alla vaccinara
3 godz.
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1h 10min
Ossibuchi agli asparagi
1 Std. 30 Min
Coniglio stufato
1h 10min
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Spezzatino di reale alle olive
1 godz. 20 min
Costine in umido
1 godz. 20 min