Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 400 g de chair de courge d'hiver, coupée en dés
- 3 œufs
- 200 g de sucre roux
- 300 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 60 g d'huile neutre
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 c. à café rase d'extrait naturel de vanille
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1690.8 kJ / 403.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices
2u. 20min
Galettes de potimarron aux châtaignes
1h 15min
Brownie à la betterave
40min
Quinoa au lait d'amande et à la vanille
25min
Muffins pomme butternut
1 Std. 25 Min
Cake marbré chocolat et courge
1h 45min
Cookies carotte, orange et flocons d'avoine
40min
Brownie butternut-noix de pécan
35min
Gâteau de courgette au chocolat
1h
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min
Patate douce cake
1h 20min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min