Gâteau marbré potiron-chocolat

Gâteau marbré potiron-chocolat

4.6 160 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 parts

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 400 g de chair de courge d'hiver coupée en dés
  • 3 œufs
  • 200 g de sucre roux
  • 300 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 60 g d'huile neutre
  • 1 pincée de cannelle en poudre
  • 1 c. à café rase d'extrait naturel de vanille
  • 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 80 g de beurre coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.8 g
Kalorie 1690.8 kJ / 403.6 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 50.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...