Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de lait
- 1 gousse de vanille, égrainée et fendue
- 1 brioche fraîche ou rassise, de grande taille
- 3 clémentines
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 5 c. à soupe de miel d'oranger
- 60 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1928 kJ / 460 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Béchamel au fromage
25min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2 godz.
Œuf de ferme coulant et chlorophylle de blette (Nicolas Masse)
50min
Estragon-Passion, suprême de volaille basse température (Eric Guérin)
50min
Œufs mollets à la dijonnaise
25min
Mini savarins aux pêches
35min
Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané
1h 25min
Œufs Benedict light
50min
Cheesecake à la vanille cuit
13 Std. 30 Min
Chocolat chaud onctueux
15min
Pancakes ultra moelleux
50min
Brioche perdue aux pommes, caramel et noix
45 min