Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de lait
- 1 gousse de vanille, égrainée et fendue
- 1 brioche fraîche ou rassise, de grande taille
- 3 clémentines
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 5 c. à soupe de miel d'oranger
- 60 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1928 kJ / 460 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Entrée : huîtres en écume de lard
55min
Sauce orange-citron
30min
Gaufres bâtonnets
1h 30min
Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat
1 Std. 20 Min
Brioche perdue aux pommes
40min
Smoothie bowl jaune
2 Std. 20 Min
Tartelette boudin-pomme façon tartelette au chocolat
1 godz. 45 min
Rouleaux de printemps aux fruits rouges
2h 25min
Œufs farcis
30min
Tartare de bœuf à la moutarde, pommes frites
1 godz. 45 min
Œufs mollets en robe de noix
30min
Brioche perdue aux pommes, caramel et noix
45min