Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pommes Golden, coupées en quartiers
- 10 g de sucre vanillé
- 150 g de beurre, en morceaux
- 70 g de poudre d'amande
- 110 g de farine
- 1 c. à café rase de levure chimique (½ sachet)
- 70 g de sucre en poudre
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946 kJ / 468 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45min
Paris-Deauville
12h
Moelleux aux pommes
50min
Gratin d'abricots au pralin
30min
Gâteau Dudule
1h
Le milhassou
2h
Grand financier à la noisette
55min
Pasteras aux pommes
25 min
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau fondant aux noix
40min
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min