Bignè con frutti canditi

Bignè con frutti canditi

5.0 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 30 min
18 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    10 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova
    3
Farcitura
  • di zucchero
    80 g
  • uova
    3
  • stecca di vaniglia i semini estratti e la bacca
    1
  • di latte
    250 g
  • di amido di mais (maizena)
    25 g
  • di burro a temperatura ambiente
    35 g
  • foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
    1
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di liquore all'arancia
    35 g
Terminare la preparazione
  • di frutta candita mista a tocchetti
    75 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 197 kcal / 821 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...