![Tiramisù allo zabaione Tiramisù allo zabaione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f59b739a-2cf8-4b00-9b6f-29d6eb0a074d/Derivates/1906bf2c-edf0-49d6-a00b-6b88e4141eb5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 150 g di zucchero
- 5 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
Crema allo zabaione
- 60 g di Marsala
- 60 g di vino bianco
- 6 tuorli
- 120 g di zucchero
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 180 g di caffè espresso
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2282 kJ / 545.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 353.3 mg
Alternatywne przepisy
Crema catalana
40 Min
Torta Saint Honoré all'italiana
22 Std.
Mousse al pistacchio (TM6)
3h
Crema chiboust
1 Std.
Cheesecake alla crema catalana
4h
Millefoglie
5 godz.
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Panna cotta (per 2 persone)
5h 30min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Panna cotta con salsa al caramello
6 godz. 20 min
Zuppa inglese
6h