![Bretzel Bretzel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6368dc46-3b2a-47dc-a955-f02c30e8e03f/Derivates/3b92c0f7-b542-4f5e-807a-216f28e464eb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g di acqua (temperatura fra i 22-23°)
- 1 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina di forza (W 320-330)
Impasto
- 250 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 520 g di farina tipo 0 (W 240)
- 20 g di malto in polvere
-
20
g di strutto
lub 20 g di olio extravergine di oliva - 10 g di sale
- 3 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- sale grosso, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 262.7 kJ / 62.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 766.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini dolci alle noci
15h 30min
Babka
16h 30 min
Buchteln alla confettura di prugne
4h 10 min
Panettone
6h 30min
Grissini di avena
1 Std. 15 Min
Grissini al sesamo
2 Std. 30 Min
Cuore di pane intrecciato (senza lattosio)
4h
Bretzel (di Luca Montersino)
3h
Black burger
5 godz.
Piadina con esubero di lievito madre
1 Std. 50 Min
Pane arabo
3 Std. 30 Min
Burger buns
4h 40min