Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse alla crescenza
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 2 pizzichi di pepe bianco in grani
- 150 g di crescenza a pezzi
Salsa alle fragole
- 200 g di fragole a pezzi
- ½ bergamotto, il succo spremuto fresco
- 40 g di zucchero a velo
- 80 g di acqua
- 5 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 5 - 10 fili di erba cipollina fresca
- 2 - 3 fette di bresaola a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Croccante alle mandorle
1h 30min
Semifreddo yogurt greco e salsa alle fragole
9 Std.
Budino al miele e rum con salsa alle fragole
2h 30min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4小时 35 分钟
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30min
Crema ai frutti rossi
20min
Panna cotta con coulis di albicocche
6óra 15p
Panna cotta con salsa al caramello
6 godz. 20 min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Caramello liquido
35min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 Min