Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Buchweizen
- 20 g vegane Margarine, in Stücken (z. B. Alsan)
- 20 g Lupinenmehl (4-5 EL), siehe Tipp
- 250 g Wasser
- ½ TL Salz
Bratgemüse
-
20
g Öl zum Braten
lub 20 g Butterschmalz, in Stücken - 100 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben
-
200
g Brokkoliröschen, klein, halbiert
lub 200 g grüner Spargel, in Stücken (2-3 cm) - 250 g Champignons, geviertelt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Oregano
- ½ TL Rosmarin
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 3 - 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 150 g vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker)
- 1 Stängel Basilikum, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremiger Haferdrink
10 min
Buchweizennudeln mit Wirsing und Kartoffeln
1h 45min
Safranreisbällchen auf Tomatensauce
2h 30 min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1h 10min
Kokosjoghurt (vegan)
12h 30min
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1 godz. 50 min
Vegane Paprika-Tarte
2 Std.
Glutenfreie Brötchen
1 Std.
Karotten-Zucchini-Kuchen (vegan)
1h 10min
Amaranth-Bratlinge mit Rote-Bete-Rohkost
1 Std.
Vollkorn-Reissalat
55min
Hirse-Kichererbsen-Braten mit Kartoffelpüree
1h 10min