Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Linsen und Marinade
- 2 Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Petersilienwurzel, in Stücken (3 cm)
- 50 g Olivenöl
- 150 g Berglinsen, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, frisch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 750 g Wasser
- 50 g Essig
- 35 g Senf
- 6 Prisen Pfeffer
Chorizo und Feldsalat
- 150 g Feldsalat
- 1 EL Olivenöl
- 225 g Chorizo, pikant, gepellt, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2910 kJ / 695 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat
45min
Hummus-Wrap
2 godz. 30 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30min
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50min
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1 godz. 50 min
Lauwarmer Rote-Bete-Salat mit Halloumi
1h
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 min