Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 2 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 TL Paprika edelsüß
- 2 TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zimt
- 1 TL Kurkuma
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 1500 g Wasser
-
4
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 4 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt - 200 g rote Linsen, getrocknet
- 1600 g passierte Tomaten
- 4 - 5 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 767 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1123 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1sa 10 dk
Massaman-Kürbis-Curry mit Hühnchen und Kokossuppe
1 godz. 5 min
Indisches Gemüsecurry
50 min
Milchreis
55 min
Süß-Sauer-Dhal
3h 30min
Marokkanische Harira
1 godz.
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 min
Indische Linsensuppe
45min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35 min
Ayurvedische Tomatensuppe
30 min
Low Meat Käse-Porree-Suppe
40min