Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g massa tipo penne
- 25 g azeite, mais q.b. p/ envolver e untar
- 1 dente de alho
- 100 g acelgas cortadas em pedaços
- 200 g curgete cortada em rodelas
- 25 g folhas de manjericão
- 1 pitada de pimenta
- 500 g leite
- 25 g farinha
-
25
g manteiga
lub 25 g margarina vegetal - 80 g queijo mascarpone
- 250 g tomate-cereja cortado em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2332 kJ / 558 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Fettuccini com tomate seco e cogumelos
1h
Massa com pesto de brócolos
30min
Folhado de ervilhas e batata-doce
50min
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min
Strogonoff de legumes
30min
Lasanha vegetariana
1h 15min
Strogonoff de legumes
30min
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55min
Penne mediterrânico
50min
Esparguete integral com pesto de ervilhas
30min
Farfalle com curgete e limão
45min
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35min