
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les légumes
- 400 g d'eau
- 200 g de carottes coupées en bâtonnets
-
150
g de petits pois frais
lub 150 g de petits pois surgelés - 200 g de poivron rouge coupé en cubes
- 250 g de chou-fleur détaillé en petits bouquets
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 160 g de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit®
- 1 - 2 c. à café de curry en poudre à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
Le crumble
- 150 g de farine de blé
- 80 g de beurre coupé en morceaux
- 80 g de noix de cajou grillées, non salées
La sauce
- 200 g de yaourt à la grecque
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 15 gouttes de jus de citron
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511 kcal / 2129 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 7 g