Curry d'agneau aux aubergines

Curry d'agneau aux aubergines

4.1 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 120 g d'oignon coupé en 4
  • 3 gousses d'ail coupées en 2
  • 30 g de gingembre frais pelé et coupé en 4
  • 30 g de beurre
  • 2 c. à soupe de pâte de curry indien
  • 600 g d'épaule d'agneau désossée coupée en dés de 2 cm
  • 450 g d'aubergines (2), non pelées, en dés de 2 cm
  • du sel
  • 125 g de yaourt à la grecque
  • 4 brins de coriandre fraîche effeuillés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 485 kcal / 2018 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...