Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère
- 350 g de chair de potiron, détaillée en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 550 g d'eau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de pâtes sèches, type conchiglie
- 200 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2527 kJ / 602 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto au potiron
35min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45 min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Gnocchi au potiron jaune
1h 15min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Roulé de potiron
1h 30 min
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Gnocchis de butternut
1h 35min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Conchiglioni aux épinards et ricotta
1h 10min