Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 240 g de farine de blé
- 250 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 6 portions de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit®
- 120 g de lardons, cuits et égouttés sur du papier absorbant
- huile, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 293 kJ / 70 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tartines "croque-monsieur"
25min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Pain hérisson au pesto de tomates
16 godz.
Muffins pomme-camembert
55min
Gaufres au chorizo et au fromage
30min
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Roulé de pomme de terre au jambon de pays
55min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min