Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 400 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- 200 g de sauce tomate cuisinée
- 2 boules de mozzarella, en tranches
- 4 tranches de jambon cuit, en lanières
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Panini jambon-fromage
2h 45min
Calzone au jambon et à la courgette
1h 45min
Minitartelettes fines tomates et comté
1 Std. 15 Min
Bagels pizza
2 Std. 50 Min
Pain hérisson au pesto de tomates
16hod.
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Pizza façon donut
1 Std. 30 Min
Focaccia à la pomme de terre
2 Std. 50 Min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2h 35min
Flammekueche alsacienne
30min
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Miniquiches lorraines
55 min