Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 800 g de pommes de terre à chair fondante, de taille homogène lavées et brossées (environ 8 pommes de terre)
- 100 g de jambon cuit coupées en morceaux (2 tranches)
- 150 g de fromage à raclette, coupées en morceaux (6 tranches environ)
- 2 c. à soupe de petits oignons au vinaigre
- 8 cornichons au vinaigre
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 368 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1h 10 min
Gratin au lard
2u. 25min
Gratin gourmand de macaroni
50 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15 min
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Tourte aux pommes de terre façon tartiflette
3 Std. 5 Min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25 min
Pommes de terre farcies au chorizo
50 min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 min
Galette fourrée jambon-champignons
40 min
Fondue-raclette au mont-d'or
35 min
Tartiflette
1h 15 min