Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons, coupés en quatre
- 1 noisette de beurre
- 1000 g de pommes de terre, coupées en lamelles
- sel
- poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 250 g de lardons fumés
- 200 g d'eau
- 200 g de lait
- 200 g de comté, coupé en cubes
- 200 g de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2211 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 godz. 30 min
Timbale milanaise
55 min
Gâteau de galettes aux lardons
1 godz. 15 min
Saucisses fumées aux pommes de terre et sauce douceur
40min
Gratin d'endives à l'italienne
1h 45min
Pommes de terre farcies façon raclette
1h 20min
Pizza au munster, poitrine fumée, poulet et champignons
1 godz. 35 min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1h 45min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Ragoût de canard et tagliatelle
30min