Spaghetti de patate douce, pesto aux herbes

Spaghetti de patate douce, pesto aux herbes

3.7 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 40 g d'amandes décortiquées
  • 50 g d'herbes aromatiques fraîches (basilic, persil, menthe, romarin, thym), les feuilles seulement
  • 70 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour l'assaisonnement
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts et un peu pour l'assaisonnement
  • 500 g d'eau
  • 500 g de patate douce détaillée en spaghetti (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 372.5 kcal / 1560.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 31.5 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 398.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...