Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
La mousse de pomme
- 500 g de pommes, coupées en quartiers
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 50 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 763.8 kJ / 181.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 125.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartine de croissant avec sauce caramel et chantilly
12h 30min
Cheesecake et coulis de fraises
1h 5min
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Caramel liquide
25min
Parfait au caramel
7 godz.
Sauce au caramel
1h 30min
Sauce caramel au whisky
35min
Riz au lait caramel
1h 30min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min