Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
La mousse de pomme
- 500 g de pommes, coupées en quartiers
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 50 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 763.8 kJ / 181.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 125.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1hod. 30min
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35 min
Crème dessert au caramel
1h
Parfait au caramel
7h
Glace au caramel au beurre salé
14sa
Glace chocolat-cerise et chantilly
12h 25min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2j 30 menit
Sauce caramel au whisky
35min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Crème brûlée à la vanille
3h 45 min
Crème pâtissière XXL
15min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min