Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella

Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella

3.5 18 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g orzechów laskowych
  • 150 g moreli suszonych, bez pestek
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g ząbków czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g kaszy kuskus
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g sera feta pokrojonego w 5 mm kostkę
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego
Krem stracciatella i kuskus - cd.
  • 100 g cukru
  • 4 białka
  • 250 g twarogu podzielonego na kawałki
  • 50 g wiórków czekoladowych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ser feta pokrojony w 5 mm kostkę (ok. 50 g)
  • 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) posiekane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 788 kcal / 3300 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1155 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...