Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, en morceaux
- 60 g de cassonade
- 30 g de sucre en poudre
- 1 petit œuf
- ¼ de c. à café d'extrait naturel de vanille
- 100 g de farine de blé
- 15 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 100 g de pépites de chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 300 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3153.1 kJ / 759.1 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 347.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulant chocolat-cannelle
20 min
Comme une envie de carbo
50min
Brownies au caramel
1h 20 min
Cheesecake chocolat, noix de coco et fromage frais
4h 30 min
Tarte chocolat-noisette
1 Std. 10 Min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3 godz. 45 min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30 min
Flan pâtissier au chocolat
3h
Tarte chocolat caramel
2h 15 min
Tarte cookie au chocolat
5 godz. 10 min
Bouchées caramel-chocolat
4h 45min