Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, en morceaux
- 200 g d'épinards frais, hachés grossièrement
- 1500 g d'eau
- 1 c. à soupe de gros sel
- quelques pignons de pin
- 180 g de pâtes sèches, type paccheri (grosses pâtes comme des demi-cannelloni)
- 1 filet d'huile d'olive
- 250 g de ricotta
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Ravioli de poireau, bouillon au citron
1 godz. 35 min
Houmous de petits pois et petits pains
3h 10min
Saumon en croûte au cresson
2 Std. 5 Min
Cannelloni aux blettes
1h 5min
Conchiglioni farcis aux champignons
45 min
Fatayers aux épinards
1h 40min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 min
Panzerotti aux poivrons
1 godz. 45 min
Tartelettes choco-framboises
55min
Tartelette courgette-brebis
50min
Minicakes au pesto et aux pignons
40 min
Panzerotti à la romaine
1h 5min