
Wersje kompatybilne
Muffins mexicains épicés aux olives et poivrons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ poivron rouge coupé en morceaux
- 250 g de ricotta
- 3 œufs
- 110 g de farine de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g d'olives noires dénoyautées et grossièrement hachées
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- ½ c. à soupe de graines de cumin
-
½
piment rouge frais haché
lub 1 pincée de piment en poudre - du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 172 kcal / 720 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g