Penne mit Lammhack und roten Linsen

Penne mit Lammhack und roten Linsen

2.8 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Lammhackfleisch
    400 g
  • Harissa-Paste
    3 TL
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Paniermehl
    20 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Wasser und etwas mehr zum Kochen
    1000 g
  • rote Linsen
    150 g
  • Öl zum Einfetten
    3 EL
  • Penne Rigate
    300 g
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    500 g
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Koriander (ca. 20 g), abgezupft
    1 Bund
  • Schafskäse cremig, in Stücke gezupft
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 867 kcal / 3630 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...