Kartoffeltarte mit Tomaten

Kartoffeltarte mit Tomaten

3.1 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Kartoffelteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken
    500 g
  • Dinkelmehl Type 630
    150 g
  • Ei
    1
Belag und Fertigstellung
  • Frischkäse
    300 g
  • Schmand
    100 g
  • Ei
    1
  • Kräutersalz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • rote Zwiebel in halben Ringen
    1
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Feta grob zerbröselt
    100 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 326 kcal / 1362 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...