Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelteig
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Dinkelmehl Type 630
- 1 Ei
Belag und Fertigstellung
- 300 g Frischkäse
- 100 g Schmand
- 1 Ei
- ½ TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 rote Zwiebel, in halben Ringen
- 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 100 g Feta, grob zerbröselt
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1362 kJ / 326 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Schnitzel-Quiche
1h 25min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2 godz.
Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech
50 min
Paprika-Salami-Quiche
45 Min
Gemüse-Schmand-Kuchen
1 Std. 30 Min
Pesto-Streusel-Schnecken
1 Std. 20 Min
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1h 45 min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.
Kartoffel-Zucchini-Tortilla
1h 10 min
Ratatouille-Auflauf
1 Std.
Käse-Brokkoli-Lasagne
50 min
Gemüsetarte mit Feigentopping
1 Std. 30 Min