Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Oliven, schwarz, entsteint
- 4 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 600 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, klein, mit Schale
- 20 g Zucker
- 350 g Cherry-Tomaten
- 30 g Weißweinessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 8 Stängel Basilikum, abgezupft, grob zerzupft
- 40 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 839 kJ / 200 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Marinierte Möhren
2 godz. 35 min
Bloody-Mary-Salat
20 dk
Kartoffel-Radieschen-Salat
2 godz.
Gurken-Apfel-Salat
20 dk
Kartoffelsalat mit Radieschen
1h 50 min
Griechischer Kartoffelsalat
1 godz. 30 min
Mexikanischer Kartoffelsalat
2 godz.
Ratatouille-Salat
1sa
Spinat-Tomaten-Salat
20 dk
Paprika-Salat
20 dk
Kachumber (Zwiebel-Tomaten-Gurken-Salat)
5 min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 Std.