Griechischer Kartoffelsalat

Griechischer Kartoffelsalat

4.3 87 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zitronen Bio, 2 TL Schale abgerieben und Saft ausgepresst
    2
  • Thymian abgezupft
    4 Zweige
  • Olivenöl
    100 g
  • Schafskäse aus der Lake, in 6 Stücken
    400 g
  • Wasser
    800 g
  • Kartoffeln klein, mit Schale
    1200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Lorbeerblätter
    2
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ¼ TL
  • Weißweinessig
    30 g
  • Honig
    4 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Salatgurke streifig geschält, halbiert, in Scheiben
    1
  • Strauchtomaten klein, halbiert
    300 g
  • Dill abgezupft, grob zerzupft
    9 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 548 kcal / 2297 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...