Wersje kompatybilne
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 200 g di farina di mais
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Radicchio insaporito
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di radicchio trevigiano
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 120 g di stracchino
- gherigli di noci q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1725.8 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 697 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30min
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Tartine estive
4 Std.
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1h
Contorno di agretti
40min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1h 30min
Bruschette con melanzane
30min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2óra 15p