Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 100 g di carote, pelate e a rondelle (circa 0,5 cm)
- 100 g di ravanelli in quarti
- 300 g di asparagi, pezzi da 2-3 cm (peso lordo 800 g)
- 100 g di pomodori ciliegino in quarti
- 200 g di Feta a cubetti
- 100 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 2 pizzichi di origano secco
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 limone, solo il succo (preferibilmente bio)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Carote tiepide alla salvia
35 min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35 min
Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli
50 min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1 Std.
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30 min
Asparagi alla parmigiana
50 min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1 Std.
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
30 min