![Filetti di cernia con salsa al pomodoro Filetti di cernia con salsa al pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f3f9f857-cf6c-49fd-89a3-fd348fbc982d/Derivates/944922f1-12b7-4cce-a338-4aca887f283b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle (150 g cad.)
- 4 pizzichi di sale
- di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di pomodorini ciliegia a metà
- 50 g di acqua
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1108.8 kJ / 265 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 495.3 mg
Alternatywne przepisy
Orata al sale
40 min
Pesce spada all'arancia
40 min
Sogliola gratinata e mele
40 min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 min
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35 min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 min
Salmone al cartoccio
35 min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min