Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di filetti di cernia, senza pelle (150 g cad.)
- 4 pizzichi di sale
- di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di pomodorini ciliegia a metà
- 50 g di acqua
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1108.8 kJ / 265 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 495.3 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Pesce spada al salmoriglio
5min
Merluzzo alla pizzaiola
30 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1sa 10 dk
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 godz.
Insalata di pesce spada e pinoli
40min
Insalata di calamari e pesche
40min