![Insalatina di calamari e pepe rosso Insalatina di calamari e pepe rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1EE8D031-47BC-434A-9905-8AE343AA7B2C/Derivates/cfeca23b-3d29-4be8-92e0-8d2815c98b69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di pepe verde in grani in salamoia
- 300 g di calamari freschi, puliti e ad anelli
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di pepe rosso
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Orata al sale
40min
Insalata di calamari e pesche
40min
Insalata di calamari
55 dk
Moscardini al limone
30 dk
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Insalata di calamari al limone
35min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 dk
Insalata di totano e piselli al lime
1sa
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 dk
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 dk