Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di pepe verde in grani in salamoia
- 300 g di calamari freschi, puliti e ad anelli
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di pepe rosso
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Orata al sale
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Calamari cipolle e patate
50 min
Insalata di totano e piselli al lime
1 godz.
Insalata di calamari
55 min
Insalata di pesce spada e pinoli
40min
Insalata di calamari e pesche
40min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Moscardini al limone
30 min
Insalata di calamari al limone
35 min
Calamari alla marchigiana
35 min