![Trofie con verdure alle erbe Trofie con verdure alle erbe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a6ddcfcc-c7be-46f6-b730-f27724c40175/Derivates/f9bbf863-f9db-495b-b0c8-8f0ed5719aed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 5 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 10 foglie di menta fresca, lavate
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1200 g di acqua
- 150 g di zucchine a cubetti (2 cm)
- 150 g di fagiolini surgelati
- 320 g di pasta secca tipo trofie (cottura 12-15 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2775.4 kJ / 658.8 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 197.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Pasta con sugo vegetariano (Bimby Friend)
30min
Pasta al pesto di fagiolini
30min
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30min
Spaghetti alla vesuviana
25 menit
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Pasta fredda alla caprese
40min
Pasta caprese
20min