Cheesecake alla crema catalana

Cheesecake alla crema catalana

3.6 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Base della cheesecake
  • di biscotti, tipo digestive a pezzi
    300 g
  • di burro a pezzi
    130 g
  • di acqua
    1000 g
Crema catalana
  • di zucchero
    100 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    5 g
  • di amido di mais (maizena)
    30 g
  • di latte intero
    400 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    300 g
  • di tuorli
    130 g
Terminare la preparazione
  • zucchero di canna a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 572.2 kcal / 2393.7 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 45.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Sód 166.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...