Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 300 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
- 130 g di burro a pezzi
- 1000 g di acqua
Crema catalana
- 100 g di zucchero
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 400 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di tuorli
Terminare la preparazione
- zucchero di canna, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2393.7 kJ / 572.2 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 166.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheescake al caco mela
8h
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4hod. 20min
Blanc manger
7h
Crema gianduia e mascarpone
10 min
Crema pasticcera liquida
15 min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2 Std. 15 Min
Torta brulée
11u.
Crema chiboust
1 godz.
Salsa alla vaniglia (crema inglese)
15 min
Panna cotta con salsa al caramello
6hod. 20min