Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les galettes de maïs
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet environ)
- 1 œuf
- 150 g de lait
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 120 g de grains de maïs en conserve, égouttés
La sauce
- 125 g de yaourt nature
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La cuisson des galettes
- 70 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 949 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchis de butternut
1sa 35 dk
Galettes de pois chiche à la tomate
30 min
Gnocchi aux orties
1h 15 min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1h 20 min
Gnocchi aux épinards
1h 5 min
Pain farci à la mozzarella
45 min
Roulé d'épinards au chèvre frais
1h 30min
Boulettes automnales butternut-châtaigne-champignon
40 min
Galettes de céleri et carotte
30 min
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50 min
Blinis de patate douce, yaourt à la coriandre
1h 15 min
Bretzel
1h 10 min