Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 510 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 1 sachet de levure boulangère sèche - 150 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour la finition
- 900 g de farine blanche type 45
- 150 g de poitrine de porc en tranches, coupée en cubes
- 1 c. à café de sel, et 1-2 pincées pour la finition
- 1 brin de romarin frais, lavé et séché
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gnocchis de courge au lait d'amande
1h 5 min
Polenta aux olives
45 min
Cornbreads
40 min
Tartinade d'aubergines et chapatis
2u. 5min
Dip de lentilles corail
40 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 min
Falafels
12 Std. 45 Min
Pain aux pois chiches et dip au curry de légumes
1h
Croquettes de quinoa
1h
Panisses
30 min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50 min