Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile de noix de coco
- 20 g de pâte de curry verte
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 1 gousse d'ail
- 5 g de gingembre frais
- 380 g de lait de coco
- 200 g de crème de coco
- 110 g de yaourt nature brassé
- 20 g de sauce de soja
- 5 g de jus de citron vert
- 650 g de bananes plantain, coupées en rondelles épaisses
- sel
- poivre moulu
- ½ bouquet de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2356 kJ / 565 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Dhal butternut et lentilles corail
45 dk
Parmentier de banane plantain au chorizo
1h 25min
Curry de minibananes aux noix de cajou
1 Std. 5 Min
Glace Anko
10h 15min
Perles du Japon à la grenade
30 Min
Perles du Japon mangue-pamplemousse
1 godz. 30 min
Pad Thaï
50 dk
Salade de papaye verte
15 Min
Curry rouge de courge, pois chiches et épinards
12h
Curry vert de bananes plantain
30 Min
Curry de noix de cajou
1h 15min
Curry de potiron aux crevettes
55 dk