Rahmspinat mit Macadamia und Safran

Rahmspinat mit Macadamia und Safran

4.0 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Macadamianüsse, geröstet, gesalzen
    80 g
  • Fenchel in Stücken
    80 g
  • Knollensellerie in Stücken
    40 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Geflügelfond
    200 g
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    2 - 3 Prisen
  • Muskat
    2 - 3 Prisen
  • Sahne
    200 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Safran (0,1 g), z. B. von Fuchs
    1 Dose
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt (siehe Tipp), grob zerzupft
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1966 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 8.4 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...