Glutenfreie Speck-Quiche

Glutenfreie Speck-Quiche

3.7 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Stücke

Składniki

  • Gruyère in Stücken
    50 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    75 g
  • glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bemehlen
    100 g
  • Speisestärke
    50 g
  • Wasser, kalt
    50 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert gewürfelt
    150 g
  • Eier
    4
  • Milch
    50 g
  • Sahne
    100 g
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 576 mg
Białko 10 g
Kalorie 1320 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...