Glutenfreie Speck-Quiche
TM6 TM5

Glutenfreie Speck-Quiche

3.3 (9 ocen)

Składniki

  • 50 g Gruyère, in Stücken
  • 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 100 g glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bemehlen
  • 50 g Speisestärke
  • 50 g Wasser, kalt
  • 1 ½ TL Salz
  • 150 g Schinkenspeck, luftgetrocknet oder geräuchert, gewürfelt
  • 4 Eier
  • 50 g Milch
  • 100 g Sahne
  • 2 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1320 kJ / 316 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
1.6 g
Sód
576 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy