Hähnchen-Zucchini-Erbsen-Puffer mit Gurkensalat

Hähnchen-Zucchini-Erbsen-Puffer mit Gurkensalat

4.4 179 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrust in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Zucchini in Stücken
    300 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • frische Chilischote entkernt, in dünnen Ringen
    ½
  • Koriander abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sesamöl
    20 g
  • Sojasauce
    40 g
  • Honig flüssig
    10 - 20 g
  • Sesam, geröstet
    10 g
  • Salatgurken halbiert, Kerne entfernt, in Stücken (1 cm)
    2
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Chiliflocken
    2 Prisen
  • Erbsen, TK aufgetaut
    100 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl selbst gemacht (siehe Tipp)
    50 g
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1151 mg
Białko 14 g
Kalorie 856 kJ / 205 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...