Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di funghi champignon affettati
- 200 g di seitan al naturale a striscioline (1-2 cm)
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa di melanzane Bhurta
35 min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1 godz.
Crocchette di germogli di soia
20min
Polenta con ragù di tofu (vegan)
1h 30min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 min
Carpaccio di seitan con rucola
15 min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1h 20min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1h 20min
Chili di seitan (vegan)
30 min
Purè di ceci al curry (vegan)
35 min
Porcini al funghetto
50 min