
Urządzenia i Akcesoria
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
150 g wody
-
20 g oleju
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
200 g sera ementaler tartego (patrz wskazówka)
-
2 cebule duże, pokrojone w cienkie plastry
-
½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
oliwa z oliwek do skropienia (10-15 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.9 kcal /
1522.4 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
415.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 godz. 10 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min