Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

4.8 480 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 150 g wody
  • 20 g oleju
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g sera ementaler tartego (patrz wskazówka)
  • 2 cebule duże, pokrojone w cienkie plastry
  • ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • oliwa z oliwek do skropienia (10-15 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 363.9 kcal / 1522.4 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 415.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...