
Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w cieście
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
450 g jabłek (3-4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w półplastry o grubości 3 mm
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
2 jajka
-
2 szczypty soli
-
140 g mąki pszennej
-
60 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 g maślanki
-
olej roślinny ilość do smażenia
-
cukier puder ilość do posypania jabłek w cieście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333 kcal /
1394 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
68.1 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Racuchy z jabłkami
35 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Placki z serkiem
45 min
Pierogi leniwe
45 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min