
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem ziołowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
Masło ziołowe
-
60 g masła
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
1 - 2 szczypty soli
Podpłomyki
-
350 g jogurtu naturalnego
-
350 g mąki chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wałka
-
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
250 kcal /
1045 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min