Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem ziołowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
Masło ziołowe
-
60 g masła
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
1 - 2 szczypty soli
Podpłomyki
-
350 g jogurtu naturalnego
-
350 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wałka
-
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
1045 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Pamoczka grodzieńska
5 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min