Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło ziołowe
- 60 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście
- 1 łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 1 - 2 szczypty soli
Podpłomyki
- 350 g jogurtu naturalnego
- 350 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wałka
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Chlebki z grilla
1h 35 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Podpłomyk cztery sery
55min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min