Masło ziołowe

4.8 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
380 g

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g cebuli szalotki
  • 2 - 3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 1 cm)
  • 1 - 2 kawałki skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek (ok. 1 cm)
  • 1 filet z anchois, w oleju odsączony z zalewy
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 5 g estragonu, świeżego tylko liście
  • 1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 1 gałązka majeranku, świeżego tylko liście
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej
  • 1 łyżeczka brandy (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta curry, mielonego
  • 1 szczypta papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 690.8 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 2039.8 kJ / 487.5 kcal
Tłuszcz 53.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 33.9 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...