Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 żółtka, w temp. pokojowej
- 300 g mleka, w temp. pokojowej
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 582.8 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 38.9 mg
Alternatywne przepisy
Pomarańczowy krem angielski
2hod. 30min
Fondant czekoladowy
35 Min
Sos czekoladowy
20 min
Serek na słodko
5min
Sos owocowy coulis
10min
Zabajone
15min
Sos berneński
15min
Mus czekoladowy
3 Std. 20 Min
Sos holenderski
15min
Cytrynowe tiramisu
6 Std. 25 Min
Crème brûlée
2hod. 30min
Panna cotta
3 Std. 15 Min