
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 żółtka, w temp. pokojowej
- 300 g mleka, w temp. pokojowej
- 50 g cukru
- ½ laski wanilii
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 582.8 kJ / 139.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 38.9 mg
Alternatywne przepisy
Budyń czekoladowy
10 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Sos holenderski
15 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Sos czekoladowy
20 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Korzenny crème brulée
2 godz. 45 min
Zabajone
15 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Pudding migdałowy
30 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min