![Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5855eddf-df49-4c7f-b044-bb9f7d6ee352/Derivates/cb8514a1-7185-4dfa-8525-b10855acb1a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 dried pig tendons, soaked overnight
- 2200 g water
- 30 g fresh ginger, smashed
- 2 stalks spring onions, cut in halves
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g cooking oil
- 60 g shallots
- 4 garlic cloves, with skin, smashed
- 1 star anise
- 2 cloves
- 400 g soft bone pork ribs, cut in pieces (3 cm)
- 30 g light soy sauce
-
30
g dark soy sauce
lub 30 g date caramel - 10 g lump sugar
- 5 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, cut into halves
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1180 mg
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 min
Yam Rice
45min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20p
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Rice Wine Chicken
30min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min