
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wołowy gulasz z piwem
- 40 g oliwy z oliwek
- 600 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 250 g wody
- 150 g pora, pokrojonego w 2 mm plastry
- 330 g piwa ciemnego
- 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
- 1 łyżka sosu Worcestershire
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
Ciasto i złożenie zapiekanki
- 150 g mąki pszennej
- 65 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
- 1 żółtko, roztrzepane, do posmarowania naczynia do zapiekania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Boeuf Stroganow
1 godz.
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Sorbet pomarańczowy
12 godz.
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Marynata do ryb na bazie jałowca i ziaren fenkułu z dodatkiem ginu
10 min
Scones z camembertem
45 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 godz. 45 min